бонбоньерки, свадебные бонбоньерки

Милий і приємний гостинець – бонбоньєрка

Споконвіку на Русі було прийнято обдаровувати всіх гостинцями гостей з приводу весілля, дня народження, хрестин, чи просто великого бенкету. Щоб кожен гість на весіллі зміг відчути від молодих турботу, увагу, вдячність за їх участь, і просто порадіти, їм підносили маленький презент – булочки, горішки, сухофрукти. Самі ж бонбоньєрки з’явилися десь у 15 столітті, серед європейської знаті.

свадебные бонбоньерки

свадебные бонбоньерки ручной работы

Найбільшу увагу бонбоньеркам, з часів їх появи, приділяли європейські аристократи. Створювали їх з порцеляни, золота або срібла з дорогоцінними каменями, ексклюзивні – замовляли у ювелірів. З часом бонбоньєрки пережили багато змін і, в нашому столітті, їх вважають другорядним атрибутом свята. Якщо на різних урочистостях бонбоньєрки пішли в минуле, то на весіллях, зазвичай, намагаються не забувати про них.
Бонбоньерку виготовляють зі скла, картону, пластику, що дозволяє надати їй будь-яку форму: серце, скринька, торбинка, мішок, силуети нареченого і нареченої. І прикрашають органзою, тюлю, стрічками, квітами, головне, щоб вона не відходила від стилю всієї весілля.
Коли ж роздавати бонбоньєрки? А тут як вам зручніше. До них можна прикріпити іменну картку, розставити по тарілочках в банкетному залі, вийде два в одному, як розсадочні картки і комплемент гостям. Але набагато приємніше буде гостям, якщо молоді особисто їм вручать бонбоньєрки, або в кінці свята, або це буде обмін подарунками гостя і молодят.
Бонбоньєрка – це прислів’я «зустрічають по одягу, – тобто оцінюють її зовнішній вигляд, а проводжають по розуму,- відкривши бонбоньерку будинку, кожен гість ще довго буде обговорювати її вміст». За традицією, всередину кожної бонбоньєрки кладуть саме п’ять предметів: цукерок, печенюшек, шоколадок або чогось іншого, тим самим бажаючи гостю здоров’я, щастя, багатства, довголіття, родючості.
Якою бонбоньєрка буде за формою, з якого матеріалу, як декорована, що всередині – це вирішувати Вам, але якщо Ви губитеся у своєму виборі, яка ж краще і підходить по ціні, то треба звернутися до фахівців у цьому питанні, і замовити бонбоньєрки в студії весільної флористики «Наталі».

No Comments
Post a Comment